Szarlotka extra fit


Wstecz


Przepis na 6 porcji/ 1 porcja to 178 kcal.

Składniki:

a) 150 g Otręby owsiane.
b) 50 g Jogurt naturalny, 2% tłuszczu.
c) 60 g Jaja kurze całe.
d) 10 g Miód pszczeli.
e) 800 g Jabłko.
f) 20 g Rodzynki.
g) 10 g Cukier waniliowy.
h) Cynamon.


Sposób przygotowania:

1) Otręby owsiane, jajko, jogurt i miód wyrobić na jednolitą masę.
2) Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, które następnie pociąć na małe plasterki i obficie posypać cynamonem.
3) Rodzynki wypłukać i zaparzyć wrzątkiem.
4) Niedużą okrągłą blaszkę wyłożyć masą otrębową z podwyższonym brzegiem.
5) Na masie ułożyć jabłka i rodzynki, po czym posypać cukrem waniliowym.
6) Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 180 na 20-30 min, aż brzegi się zarumienią.


Wstecz