Jajka faszerowane rzodkiewką


Wstecz


Te jajka są bardzo smaczne, a rzodkiewka przyjemnie chrupie! Danie dostarcza średnio:
kcal 292,8 kcal, 25.13g białka, 4.74g węglowodanów, 18.77g tłuszczu.

Składniki:

a) 3 jajka.
b) 5 rzodkiewek.
c) 1 łyżeczka musztardy dijon.
d) 1 łyżka jogurtu naturalnego.
e) sól, pieprz.


Sposób przygotowania:

1) Jajka gotujemy na twardo, obieramy je ze skorupki, przekrawamy.
2) Wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy.
3) Rzodkiewki siekamy w drobną kostkę, dodajemy do żółtek.
4) Wszystko łączymy z jogurtem naturalnym oraz musztardą.
5) Doprawiamy do smaku. Farsz nakładamy w miejsce po żółtkach.

Przepis autorstwa Pauliny Hofman, autorki bloga:www.smakowitykasek.pl


Wstecz